Make your own free website on Tripod.com
Flikken
Home | Contact Me | Related Links | Acteurs! | Acteurs!
Duo's en korte bio's

Hier kun je de duo's vinden, de partners van reeks 1 t/m 5, en natuurlijk ook kleine bio's van de acteurs!
 
(reeks 6 komt snel!)

Duo's:
reeks 1: Tony en Raymond
             Britt en Tony
             Raymond en Wilfried
             Ben en Sellatin
reeks 2: Britt en Tony
             Ben en Sellatin
             Raymond en Wilfried
reeks 3: Britt en Tony
             Ben en Sellatin
             Raymond en Merel
             Raymond en Wilfried
reeks 4: Britt en Wilfried
             Ben en Bruno
             Bruno en Nick
             Raymond en Merel
             Raymond en Wilfried
             Britt en Sofie
reeks 5: Merel en Sofie
             Raymond en Wilfried
             Bruno en Nick
             Bruno en "Moustache"
             Britt en Merel

Wie is Andrea Croonenberghs?
Andrea Laura Paula Croonenberghs is geboren op 28 september 1964. Ze is geboren in Genk (Limburg). Favoriete bezigheden van Andrea zijn o.a (uit)slapen, naar een kuoord gaan en zich laten verwennen, naar de film of het teather gaan, op restaurant gaan met vrienden. Andrea heeft jarenlang een relatie gehad met Ben Crabbé (o.a De Tabel Van Mendeljev), maar uiteindelijk liep deze relatie stuk.
___________________________________________________________________
Andrea Croonenberghs roept sinds 1989 om bij één, toen nog TV1.
In september/oktober 2005 zal zit dit dus 16 jaar doen.
Maar of ze dat nog zo lang vol houdt, is natuurlijk niet zeker.
_______________________________________________________________
Midden jaren 90 begon Andrea met de serie Windkracht 10, waar 2 reeksen van uit zijn gekomen. Zij speelde daar Ann Linders. Over een tijdje komt er ook een Windkracht 10 film.
________________________________________________________________
In 1999 kwam "Flikken" op tv. Andrea Croonenberghs is sinds het begin een vaste waarde van de cast. Ze speelt Britt Michiels, de koelbloedige flik. Na 6 hele reeksen, en 5 afleveringen van een nieuw seizoen besluit Andrea echter uit Flikken te gaan. Maar wie weet, komt ze nog terug!

Over Ann Ceurvels:
 
Ann Ceurvels is geboren in Antwerpen, op 13 juli in 1968.
Ook Ann Ceurvels heeft in Windkracht 10 gespeeld, namelijk de rol van Claudia Castel, onderluitenant.  Zij speelde daar dus met Andrea. Ze kwamen elkaar dus opnieuw tegen bij Flikken, waar Ann een harde, gedreven flik speelt (n.l Sofie Beeckman). Eigenlijk zou Ann in reeks 5 ook bij de cast van Flikken horen, in de herfst van 2002 maakte Ann bekend dat ze in verwachting was van haar vriend Tim Visterin junior. Op 7 mei 2003 is Ann bevallen van haar zoontje Billy Toulouse.
Voor Flikken speelde Ann ook nog in de populaire soap-serie Thuis.
Zij speelde hierin de rol van dokteres Valerie Wijndaele.

Joke Devynck
_________________________________________________________
Joke Devynck is op 10 oktober 1972 geboren in Knokke.
Joke volgde een opleiding voor voordracht en toneel op de muziekacademie van Knokke. Joke spreekt dus met een West-Vlaams accent.
Joke Devynck heeft 2 zoontjes, een tweeling: Cosmo en Jona. Ook heeft zij een dochtertje, Tita. Joke is bevallen in het Sint-Lucasziekenhuis in Gent, waar ook verschillende opnamens voor Flikken zijn gemaakt.
_________________________________________________________
Joke ken je natuurlijk vooral van Flikken. Ze speelde hierin de brutale Tony Dierickx. Tony ging uit de serie omdat ze zwanger was van Sam de Groot, haar (ex)-lief in de serie. Tony lag altijd overhoop met Ben (Axel Daeseleire), en kon het in het begin ook niet bepaald goed vinden met Britt.
__________________________________________________________
Joke heeft ook verschillende gastrollen gespeeld, o.a in Witse, Heterdaad, Witterkerke en Dennis.

Rebecca Huys
Rebecca is in 1997 afgestudeerd Studio Herman Teirlinck, afdeling toneel. Tijdens haar studie heeft ze veel toneelstukken opgevoert, zoals Liebelei. Rebecca heeft zelf ook stukken geschreven die (succesvol) opgevoerd zijn.
In mei 2001 is Rebecca bevallen van een dochtertje, Otis. Rebecca speelt sinds reeks 1 al mee, maar kreeg in reeks 3 uiteindelijk een iets kleinere rol, omdat ze vanwege haar zwangerschap niet meer in haar uniform paste.
_________________________________________________________________
Rebecca speelt sinds reeks 1 in Flikken, als de eigenwijze Merel Vanneste, het zusje van Ben Vanneste. Merel heeft al met verschillende mensen uit het team gewerkt, zoals Raymond en Sofie. Uiteindelijk vormt ze in reeks 5 een team met Britt, en in reeks 6 ook nog met Lieselot. Merel is flik geworden, vooral omdat haar beste vriendin in reeks 2 wordt neergeschoten door een inbreker. Ze is sinds haar 12e opgevoed door Ben. In reeks 4 wordt Merel het beu om "kleine" zaakjes te doen, en solliciteert ze voor een ban bij Intern Toezicht. Als ze in reeks 5 terug gevraagd wordt voor het team, zegt ze toch "ja".

Gossip

Here I'll include some of the juicier stuff I hear about the band members. No guarantee of the accuracy of what you read in this column!De mannelijke rollen komen snel!

copyright_flikken